Skytingen om vårpokalen

Stor skyteglede og bra oppmøte da vi for første gang siden midten av mars kunne gjennomføre en utendørsskyting med flere enn 5 personer tilstede. Normalt er det stor aktivitet ute på banene i slutten av april og i mai, med mange stevner rundt om i Akershus(som det fortsatt heter i skytesportens landsinndeling). 

Mange hadde knapt tatt i våpenet siden nedstengningen og på 200m så man at stående og knestående skytingen bar preg av det. Feltskyting var også siste skyting for mange og det var hektisk aktivitet med å få på miragebåndet(som sjelden brukes i felten), bytte av hullkorn fra de små feltkornene til mer passende størrelse for baneskyting i de siste "sekundene" før første serie. Både høyde- og sideskruene på siktet fikk også kjørt seg under de første prøveskuddene - som normalt er når man avslutter felt i litt kjøligere vær og etter noen vindfulle siste stevner, eller etter å ha bygd om våpenet fra finkaliber brukt på 15m inne, til grovkaliber som brukes utendørs. De færreste går da rett i innerblinken uten å skru. 

Den som taklet det best i denne sene vårpokalskytingen var femteklassingen Daniel Jøndal Listou. Også han slet med å komme inn i blinken fra start, men så lenge man klarer det mot slutten av de tre minuttene med prøveskudd så går det jo greit. Den godeste Daniel fikset også den stående skytingen bra med 48, mens det nok var litt mer rusk i de to grunnlagene som skytes i Vårpokalprogrammet. Riktig antall ladegrep og skifte av stilling to ganger underveis er en øvelse man må gjøre noen ganger før tidsbruk og raskt finne ny stilling sitter helt. Ikke at det er dårlig skyting, for 96 på den første er "til å leve med", mens 95 på det andre, hvor det var 4 minutter til rådighet, kanskje var et par hakk under forventningen/forhåpningen? Uansett ble det 239 poeng på Daniel, og nappet da i Vårpokalen. Det var ett poeng foran Bjørn Dahl i klasse V55 som da altså fikk 238 poeng med to grunnlag "litt under pari". Det viste seg nok at det var mange som slet med å komme opp på sitt normale nivå. Da er det bare å trene i vei nå som vi og ser at det åpnes opp for åpne stevner i "Korona-kontrollerte former" rundt om i samlaget. 

På 100 meter var det også godt oppmøte og en fin miks av erfarne ungdommmer og både unge og voksne nybegynnere, samt en skytter i jegerklassen. Det er lenge siden vi har sett en så god miks og det er gøy! Best av skytterne som deltok i skytingen om "Den lille vårpokalen" (skytterne som skjøt uten støtte) ble Eirik Nytun Nergård med 241 poeng. 

Det var hele 23 skyttere som stilte til trening eller kamp om vårpokalen og det var et gledelig antall etter at det har vært litt mer labert oppmøte de foregående årene - mye innestengt skyteglede, og generell glede over å kunne møte "likesinnede" på skytebanen igjen. Når det i tillegg var en varm og god kveld og ikke like "uggent" som det kan være når vi har vårpokalskytingen i slutten av april, så ga det et hyggelig løft i deltagerantallet. Kanskje er det litt ut i mai vi skal ha denne skytingen hvert år?

Pokalnappingen blir markert på Årsfesten i november som vanlig, så Daniel og Eirik må vente med å få pokalen opp på "peishylla" en stund til. Trygve Bengtson og Robert Miller kan dermed pusse videre på pokalene sine litt til.