Aktuelt fra Nittedal skytterlag: Legg til nyheter

RSS feed

Skytingen om vårpokalen Lagt inn fredag 29. mai 2020 av nsklnews

Stor skyteglede og bra oppmøte da vi for første gang siden midten av mars kunne gjennomføre en utendørsskyting med flere enn 5 personer tilstede. Normalt er det stor aktivitet ute på banene i slutten av april og i mai, med mange stevner rundt om i Akershus(som det fortsatt heter i skytesportens landsinndeling).

Mange hadde knapt tatt i våpenet siden nedstengningen og på 200m så man at stående og knestående skytingen bar preg av det. Feltskyting var også siste skyting for mange og det var hektisk aktivitet med å få på miragebåndet(som sjelden brukes i felten), bytte av hullkorn fra de små feltkornene til mer passende størrelse for baneskyting i de siste "sekundene" før første serie. Både høyde- og sideskruene på siktet fikk også kjørt seg under de første prøveskuddene - som normalt er når man avslutter felt i litt kjøligere vær og etter noen vindfulle siste stevner, eller etter å ha bygd om våpenet fra finkaliber brukt på 15m inne, til grovkaliber som brukes utendørs. De færreste går da rett i innerblinken uten å skru.

Den som taklet det best i denne sene vårpokalskytingen var femteklassingen Daniel Jøndal Listou. Også han slet med å komme inn i blinken fra start, men så lenge man klarer det mot slutten av de tre minuttene med prøveskudd så går det jo greit. Den godeste Daniel fikset også den stående skytingen bra med 48, mens det nok var litt mer rusk i de to grunnlagene som skytes i Vårpokalprogrammet. Riktig antall ladegrep og skifte av stilling to ganger underveis er en øvelse man må gjøre noen ganger før tidsbruk og raskt finne ny stilling sitter helt. Ikke at det er dårlig skyting, for 96 på den første er "til å leve med", mens 95 på det andre, hvor det var 4 minutter til rådighet, kanskje var et par hakk under forventningen/forhåpningen? Uansett ble det 239 poeng på Daniel, og nappet da i Vårpokalen. Det var ett poeng foran Bjørn Dahl i klasse V55 som da altså fikk 238 poeng med to grunnlag "litt under pari". Det viste seg nok at det var mange som slet med å komme opp på sitt normale nivå. Da er det bare å trene i vei nå som vi og ser at det åpnes opp for åpne stevner i "Korona-kontrollerte former" rundt om i samlaget.

På 100 meter var det også godt oppmøte og en fin miks av erfarne ungdommmer og både unge og voksne nybegynnere, samt en skytter i jegerklassen. Det er lenge siden vi har sett en så god miks og det er gøy! Best av skytterne som deltok i skytingen om "Den lille vårpokalen" (skytterne som skjøt uten støtte) ble Eirik Nytun Nergård med 241 poeng.

Det var hele 23 skyttere som stilte til trening eller kamp om vårpokalen og det var et gledelig antall etter at det har vært litt mer labert oppmøte de foregående årene - mye innestengt skyteglede, og generell glede over å kunne møte "likesinnede" på skytebanen igjen. Når det i tillegg var en varm og god kveld og ikke like "uggent" som det kan være når vi har vårpokalskytingen i slutten av april, så ga det et hyggelig løft i deltagerantallet. Kanskje er det litt ut i mai vi skal ha denne skytingen hvert år?

Pokalnappingen blir markert på Årsfesten i november som vanlig, så Daniel og Eirik må vente med å få pokalen opp på "peishylla" en stund til. Trygve Bengtson og Robert Miller kan dermed pusse videre på pokalene sine litt til.

Vis resultatene (51 kb)

Ekstra jegertrening/storviltprøve Lagt inn mandag 25. mai 2020 av nsklnews

I den opprinnelige terminlista var kommende onsdag avsatt til forberedelser til vårt sedvanlige pinsestevne. Men gitt omstendighetene, så er det i år ikke mulig å arrangere dette stevnet. Derfor setter vi i stedet opp en ekstra storviltkveld nå på onsdag.

Vær vennlig å lese gjennom dette skrivet før du møter på Varpet. Husk eget liggeunderlag! Og kun betaling via Vipps (evt på forhånd).

Les vedlegg

Presisering av antall personer Lagt inn tirsdag 19. mai 2020 av nsklnews

Den 14. mai presiserte Norges Skytterstyre reglene for arrangementer i regi av skytterlagene. I denne presiseringen unntas funksjonærer fra antallet på 50 skyttere/jegere/publikum på et arrangement. Artiklene og vedleggene under reflekterer nå dette.

Justering av regler for bruk av skytebanen Lagt inn torsdag 14. mai 2020 av nsklnews

Ved en gjennomgang av reglene som er gitt fra sentralt hold, ser vi at det nå er mulig med flere enn 4 skyttere på standplass. Det oppdarte kravet er at det skal være en ledig standplass mellom hver skytter (1 standplass = ca 1 meter).

I praksis betyr det at vi får plass til inntil 6 skyttere samtidig på standplassen på 100m ettersom det der er 11 standplasser. Skrivet i saken under vil oppdateres med dette.

Oppstart jegertrening onsdag 20. mai Lagt inn onsdag 13. mai 2020 av nsklnews

Endelig er det igjen klart for jegertrening på onsdager igjen. Selvfølgelig med en del justering fra tidligere år.

Nittedal skytterlag følger retningslinjene for gjennomføring av organisert trening som gis av Det Frivillige Skyttervesen (DFS). Disse reglene tillater at arrangør kan ha inntil 50 personer på trening pr. dag. Dette tallet er inklusivt skyttere og gjester. Funksjonærer kommer i tillegg.

Det viktigste man skal merke seg er:

- Ingen kontantbetaling! Betaling kun på forhånd eller med Vipps
- Alle skytter MÅ ha med eget liggeunderlag/matte eller lignende
- Det er plass til kun 6 skyttere på standplass + skyteleder og medhjelper
- INGEN utlån av utstyr
- Ingen servering

For øvrig gjelder myndighetenes hygieneregler.

Personer som er i isolasjon, karantene, har symptomer som kan tyde på koronasmitte eller ikke retter seg etter koronareglene, har ikke adgang til baneanlegget.

Vi vil med dette ønske alle våre skyttere velkommen til en litt annerledes treningskveld. Terminlisten for 2020 som er distribuert tidligere vil gjelde utover i sesongen til ny beskjed eventuelt publiseres.

Vær vennlig og sett deg inn i vedlegget!

Vis vedlegg (131 kb)

Justerte regler for bruk av skytebanen Lagt inn onsdag 13. mai 2020 av nsklnews

Det har etterhvert kommet noen justeringer på regler for aktivitet fra sentralt hold.

Oppdaterte regler for egentrening og organisert aktivitet:

1. Det skal alltid være minst 1 ledig skive mellom skytterne.

2. Desinfeksjon av hender og kontaktpunkter før, og etter skyting.

3. Skifting foregår ute.

4. Den enkelte er selv ansvarlig for å følge myndigheters pålegg om minst én meter avstand til andre personer. Det samme gjelder generelle hygieneråd.

5. Ta med eget underlag til skyting.

6. Det er ikke tillatt å låne bort eget våpen/skytterutstyr, da dette kan medføre økt risiko for overføring av smitte. Dette gjelder også lagsvåpen.

7. Personer som er i isolasjon, karantene eller har symptomer som kan tyde på koronasmitte, har ikke adgang til banen/anlegge

Banen er åpnet for begrenset aktivitet! Lagt inn mandag 20. april 2020 av nsklnews

Med bakgrunn i korona-situasjonen, og at helsemyndighetene og Det Frivillige Skyttervesen har åpnet opp litt, så har styret kommet til at man kan åpne banen for begrenset aktivitet. Reglene under MÅ følges. Det blir ingen storvilt-treninger/prøver ennå. Ei heller stevne aktivitet, eller andre organiserte arrangement med mer enn 5 personer. Følg med på siden vår, og www.dfs.no for siste nytt.

Regler for egentrening og organisert aktivitet:

1. Maks 5 personer pr. standplass inkl. standplassleder/medhjelpere.

2. Det skal alltid være minst 2 ledige skiver mellom skytterne. Det betyr at det på 100m maksimalt kan være 4 skyttere, dersom skivene 1,4,7,10 benyttes.

3. Desinfeksjon av hender og kontaktpunkter før, og etter skyting.

4. Skifting foregår ute.

5. Den enkelte er selv ansvarlig for å følge myndigheters pålegg om minst to meter avstand til andre personer. Det samme gjelder generelle hygiene råd.

6. Ta med eget underlag til skyting.

7. Det er ikke tillatt å låne bort eget våpen/skytterutstyr, da dette kan medføre økt risiko for overføring av smitte. Dette gjelder også lagsvåpen.

8. Personer som er i isolasjon, karantene eller har symptomer som kan tyde på koronasmitte, har ikke adgang til banen/anlegget.

Les mer her: https://www.dfs.no/aktuelt-na/nyheter/2020/Informasjon-om-korona-krisen/

Trening og oppskyting til skyteprøven for storviltjegere
DFS sentralt får mange spørsmål vedrørende gjennomføring av trening og oppskyting til skyteprøven. DFS er i dialog med Miljødirektoratet, som ser utfordringene. Miljødirektoratet signaliserer at de vil innkalle aktuelle aktører til et møte der storviltprøven blir tema. Det kommer mer informasjon etter påske. Miljødirektoratet sier at all trening og oppskyting til skyteprøven for storviltjegere er å regne som organisert aktivitet, og at det i hvert fall foreløpig ikke kommer inn under reglene for begrenset organisert aktivitet i lagene.

For storviltjakt som fortsatt pågår og eventuell skadefelling vil skyteprøve avlagt i jaktåret 2019/2020 fortsatt være gyldig denne våren så lenge det ikke er mulig å avlegge ny prøve. Miljødirektoratet har lagt ut informasjon om dette, samt endring i instruks om skyteprøve for storviltjegere og status for den nye appen.

Corona-status Lagt inn onsdag 18. mars 2020 av nsklnews

All organisert aktivitet er avlyst inntil videre i tråd med myndighetene og Det Frivillige Skyttervesens retningslinjer.

Resultater klubbmesterskap Lagt inn torsdag 30. januar 2020 av nsklnews

Resultatlister for ukas klubbmesterskap finner du her

Klubbmesterskap 15m 2020 Lagt inn mandag 20. januar 2020 av pel

Hei,

Styret har berammet årets klubbmesterskap på 15m til onsdag 29. og torsdag 30. januar.

Det er fritt frem for alle klasser begge dager, men de to første lagene på torsdag forbeholdes de yngste skytterne.

Skytingen foregår inne på 15-m banen på Varpet, fra ca kl 18:00 - 21:00.

Det koster kr 50 å delta (VIPPS eller kontant).

Vel møtt alle sammen!

Styret

Powered by Coranto

Arkiv over gamle nyheter